назад

Дубенський місцевий центр, прокуратура, суд та поліція: співпраця налагоджена

gol

Відділ правопросвітництва та взаємодії Дубенського місцевого центру з початку своєї роботи налагодив та постійно підтримує ефективну співпрацю з правоохоронними структурами, що здійснюють діяльність на території обслуговування центру. Працівники цих державних структур безпосередньо контактують з громадянами, що звертаються за юридичною допомогою. Часто таким заявникам потрібна не тільки первинна допомога, але й адвокатський захист та представництво в суді.


Від ефективної співпраці відділу правопросвітництва і взаємодії з правоохоронними структурами значною мірою залежить результат роботи місцевого центру. Саме з метою підтримки співпраці головний спеціаліст відділу Ігор Маркулич провів робочі зустрічі з керівництвом Дубенського міськрайонного суду, Дубенського місцевої прокуратури та Дубенського відділу ГУ Національної поліції.


Робоча зустріч головного спеціаліста центру з головою суду Анатолієм Стадійчуком відбулася в його кабінеті. Як зазначив, голова суду значна кількість малозабезпечених громадян та інших соціально вразливих категорій в стінах суду стикаються з проблемою неможливості оплатити послуги адвоката в цивільних та адміністративних справах. Всім їм надаються рекомендації звернутися в Дубенський місцевий центр з надання БВПД. І така практика продовжуватиметься надалі.


1


Аналогічні зустрічі відбулися у відділі поліції та прокуратурі. Володимир Голубош, який цього року обійняв посаду начальника відділу ГУ Національної поліції поділився, що розпочав свою роботу з відкритого спілкування з дубенчанами. Будь-який громадянин щодня має право звернутися безпосередньо до нього. Часто доводиться розбиратись у проблемах, що є поза кримінальної сфери, давати консультації з цивільного та адміністративного права. «Я рекомендую своїм відвідувачам звертатися і до Дубенського місцевого центру, де вони мають можливість отримати не тільки роз’яснення, але й адвокатську допомогу».


У Дубенській місцевій прокуратурі головний спеціаліст відділу взаємодії Ігор Маркулич зустрівся з заступником прокурора Віталієм Місюком. З ним теж відбулася плідна розмова про співпрацю двох установ в надані безоплатної первинної і вторинної допомоги населенню.


Довідка. Дубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Дубно, вул. Грушевського, 171 Б, тел. (03656) 2-10-05, (097) 009-47-03, (095) 947-34-95, (063) 965-85-50.


Млинівське бюро правової допомоги: смт Млинів, вул. Поліщука, 18, тел. (03659) 6-50-75.


Радивилівське бюро правової допомоги: м. Радивилів, вул. Кременецька, 52, тел. (03633) 4-13-44, (068) 371-16-69, (099) 138-47-05.