назад

Дайджест заходів бюро правової допомоги області за 15 вересня 2016 року

Mash pr dop14 вересня 2016 рокуна базі Машівської селищної ради працював виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, в якому взяла участь головний спеціаліст відділу «Машівське бюро правової допомоги» Вікторія Черкасова.

 Другий полтавський місцевий центр

Громадян цікавили переважно питання переоформлення або приватизації земельної ділянки, соціального та пенсійного забезпечення,на які були надані змістовні та вичерпні відповіді та консультації.

В подальшому виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги проводитиме прийом громадян щосереди з 13:00 до 14:00 за адресою: селище Машівка, вул. Незалежності, 93.

Femida14 вересня 2016 року виконуюча обов’язки начальника відділу «Зіньківське бюро правової допомоги» Катерина Суконька провела зайняття на тему: «Вмій захищати свої права» для учнів 10-х класів – членів клубу «Феміда» на базі Зіньківської центральної районної бібліотеки. Зустріч проходила у форматі «діалогу з юристом». Присутніх поінформовано про основні завдання новоутвореного бюро, послуги, які надаються та його місцезнаходження. Учнів ознайомлено з законодавством про охорону дитинства, з правами дитини, передбаченими Законом України «Про охорону дитинства», зазначено, як та до яких органів потрібно звертатися в разі порушення прав дитини відповідно до «Порядку розгляду звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчиненню».Для закріплення отриманої інформації для учнів проведено вікторину правового характеру.

Petrivka14 вересня 2016 року працівниками відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» спільно з Гадяцьким районним територіальним центром соціального обслуговування населення здійснено виїзд до села Петрівка – Роменська Гадяцького району.

Під час заходу сільському населенню надано консультації з правових питань, роз’яснено кому надається безоплатна вторинна допомога, яким чином та в який спосіб її можна отримати. Громадян також повідомлено, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу вони можуть звернувшись до відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5.

Жителі села зацікавилися соціальною програмою Уряду України, що гарантує ефективний захист їх прав і свобод,можливість отримати правову допомогу безоплатно за місцем їхнього проживання, не витрачаючи при цьому власного часу та коштів на дорогу.

Виїзди працівників бюро з територіальним центром соціального обслуговування в сільську місцевість району буде продовжено й надалі задля правопросвітництва в територіальних громадах та надання безоплатної правової допомоги на місцях.

Mash Mih15 вересня 2016 року головний спеціаліст відділу «Машівське бюро правової допомоги» Вікторія Черкасова взяла участь у роботі мобільного «соціального офісу» на базі Михайлівської сільської ради Машівського району.

Мешканцям с. Михайлівканадано консультації з питань оформлення субсидій, порядку здійснення приватизації земельних ділянок, розірвання договорів оренди. Також громадян, які звернулися на прийом, поінформовано про послуги, які надає  Машівського бюро правової допомоги та його місцезнаходження.

Крім того, з метою налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування та розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканців сільської місцевостіпроведено робочу зустріч з головою Михайлівської сільської ради Сергієм Панкрат’євим. В ході розмови поінформовано про основні завдання та напрямки бюро правової допомоги, обговорено питання щодо подальшої співпраці.

В результаті зустрічі сторони домовилися об’єднати спільні зусилля задля посилення правової спроможності територіальної громади,перенаправлення до Машівського бюро правової допомоги осіб, які потребуватимуть юридичної допомоги, доступу до онлайн-сервісів Міністерства юстиції України.

Кременчуцький місцевий центр

Glob bur12 вересня 2016 року начальник відділу «Глобинське бюро правової допомоги» Максим Журенко провів робочу зустріч з начальником Глобинського районного центру соціальних служб для  сім’ї, дітей та молоді Оленою Швець та начальником служби у справах дітей Глобинської райдержадміністрації Наталією Шушвал.

     В ході зустрічі Максим Журенко розповів про основні цілі та функціональні завдання новоствореного бюро, зокрема про проведення правопросвітницької роботи у територіальних громадах, можливості отримання юридичних консультацій та роз’яснень положень діючого законодавства, прийому звернень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також було обговорено шляхи майбутнього співробітництва та узгоджено проведення спільних заходів на найближчий час.

Koz sil golЗ метою повного широкого інформування мешканців Козельщинського району та налагодження співпраці з органами виконавчої влади заступником начальника відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» проведено ряд робочих зустрічей з головами сільських рад району. Зокрема, 08.09.2016 з головою Оленівської сільської ради Ніною Куцко, Лутовинівської сільської ради Володимиром Григоровим, 13.09.2016р. з головою Рибалківської сільської ради Надією Головко, головою Бреусівської сільської ради Юрієм Чаплянкою. В ході зустрічей досягнуто домовленостей про співпрацю за такими напрямами: організація спільних заходів спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу шляхом організації виїзних (мобільних) пунктів консультування громадян у приміщеннях сільськихрад, зустрічей, реалізація спільних заходів, спрямованих на посилення гарантій прав і свобод людини в частині доступу до безоплатної правової допомоги. Також у сільських радах району було проведено прийом громадян, під час яких мешканці отримали консультації та роз’яснення з правових питань, зокрема в галузі соціального забезпечення, з питань успадкування майна, житлового та земельного права. Крім того, було розповсюджено інформаційні буклети щодо системи правової допомоги.