назад

Директор Лубенського місцевого центру Артем Россоха взяв участь в апаратній нараді Лубенської РДА

21 вересня 2015 року під час проведення апаратної наради при Лубенській РДА директор Лубенського центру БВПД Артем Россоха розповів присутнім про діяльність системи безоплатної правової допомоги, основні завдання центру та проінформував про результати роботи за 2 з половиною місяці. Більш детально розібратись з діючою в Україні системою безоплатної правової допомоги присутнім допомогли роздаткові інформаційні матеріали.

Учасників наради зацікавила, в першу чергу, якість надання такої допомоги. За словами Артема Россохи належний рівень правової допомоги, яку населення може отримати через центр, забезпечується, по-перше тим, що учасниками системи є діючі адвокати, які при отриманні адвокатського свідоцтва складають кваліфікаційні іспити, по-друге, адвокати для того, аби потрапити в систему, проходять конкурс. Саме ці дві основні складові покликані забезпечити належний рівень послуг. Також існують певні критерії надання правової допомоги. Такі критерії вже розроблені в кримінальному процесі, наразі відбувається розробка таких критеріїв в цивільному та адміністративному процесах.

В кінці розмови Артем Россоха звернувся до присутніх учасників наради з проханням максимально розповсюджувати інформацію про діяльність системи та направляти до центру осіб, які потребують правової допомоги.