назад

Робоча зустріч в Макарові

18 вересня 2015 року в приміщенні Макарівської районної державної адміністрації відбулась робоча зустріч працівників Вишневського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі-місцевий центр) за участю представників районного управління, органів прокуратури, місцевого відділення внутрішніх справ, посадовцями управління соціального захисту населення, управління пенсійного забезпечення та адвокатами Макарівського району.

В ході зустрічі були презентовані переваги системи безоплатної правової допомоги для адвокатів та висвітлені питання співпраці адвокатів з центром БВПД. Зокрема: Центр БПВПД регулярно надає доручення адвокату для надання БВПД суб’єктам права на таку допомогу; адвокат самостійно визначає свій обсяг навантаження та територію роботи у контракті, що дозволяє займатися не лише справами за дорученнями центру, а й приватною практикою; розмір оплати залежить від складності справи, наявність заохочувальних коефіцієнтів за досягнення позитивного результату для клієнта (виправдувальний вирок тощо); відшкодування витрат на користування власним транспортом.

Адвокатам проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо мети та умов проведення конкурсу.

Присутнім доведена інформація про діяльність місцевого центру, зокрема, що стосуються завдань і обов’язків, які покладають на центр з надання БВПД. Зосередила увагу присутніх на інформуванні населення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, насамперед через громадські приймальні. У ході заходу були роздані інформаційні повідомлення.