назад

Директор Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД взяла участь у засіданні Координаційної ради з питань сімейної, гендерної, демографічної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми

20151202 1125312 грудня 2015 року відбулося розширене засідання Координаційної ради з питань сімейної, гендерної, демографічної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при Дніпропетровській обласній державній адміністрації за участю фахівців структурних підрозділів райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад, які координують роботу цього напрямку, в якому взяла участь директор Першого дніпропетровського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ліна Сергієва.

 

На засіданні також були присутні Голова правління обласної громадської організації «Промінь» Олена Моргун, представник Фонду народонаселення ООН Василь Бойчук та Сергій Рубан, заступник начальника управління боротьби з злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми МВС України у Дніпропетровській області та ін.

Владислав Яцук заступник директора департаменту фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді ОДА, начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА представив план заходів на 2016 рік на виконання Регіональної цільової програми «Про розвиток сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області на 2012-2021 роки» за напрямом діяльності «Протидія торгівлі людьми», проведення акції «16 днів проти гендернообумовленого насильства».

Олена Моргун висвітлила питання організації взаємодії і співпраці підрозділів ОДА, РДА, виконкомів міських рад з громадськими організаціями в рамках виконання плану роботи в Дніпропетровській області з напрямку протидії торгівлі людьми.

У свою чергу, начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Дніпропетровського обласного центру зайнятості Тетяна Сальнікова представила присутнім успішний досвід ЦЗН з виконання Регіональної програми, а завідувач сектору з питань фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді Криворізької райдержадміністрації  Наталія Литвиненко поділилася досвідом встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

В ході даного засідання Ліна Сергієва розповіла присутнім про діяльність системи безоплатної правової допомоги в Україні, засади та принципи функціонування центрів з надання БВПД та перерахувала категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної правової допомоги. Також  директор Першого дніпропетровського центру анонсувала заходи, які будуть проводитись центрами спільно з партнерами в рамках Тижня права та відповіла на питання присутніх.

Всім учасникам були надані буклети з актуальною інформацією про безоплатну вторинну правову допомогу та інформаційні матеріали з контактними даними місцевих центрів з надання БВПД у Дніпропетровській області.

Учасники Координаційної ради обговорили пропозиції та рекомендації щодо представленого плану заходів на 2016 рік, роботи мобільних груп тощо.