назад

Директор Шосткинського МЦ прийняв участь у колегії Шосткинської районної державної адміністрації

ShM 2017 02 22 KOLEGIA     4Питання розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги останнім часом перебуває в площині активного обговорення керівного складу районів, які входять до території обслуговування Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. З цією метою 22 лютого директор Шосткинського місцевого центру Микола ГУДІМА виступив на  засіданні колегії Шосткинської районної державної адміністрації з інформацією «Підсумки роботи Шосткинського місцевого центру за 2016 рік та зміни в Законі України «Про безоплатну правову допомогу».

В ході виступу керівник центру  навів статистичні показники діяльності, успішні справи адвокатів, розповів про мережу мобільних та дистанційних консультативних пунктів, організацію правопросвітницьких заходів в територіальних громадах та ознайомив присутніх зі змінами в Законі України «Про безоплатну правову допомогу»

«Протягом 2016 року Шосткинський місцевий центр з надання БВПД та структурні підрозділи – бюро правової допомоги – забезпечували сталий розвиток системи безоплатної правової допомоги у північному регіоні Сумщині, зокрема забезпечувався доступ до безоплатної правової допомоги; впроваджувалася інтеграція первинної та вторинної правової допомоги на рівні територіальних громад; відбувався розвиток інституційної спроможності, постійно здійснювалася співпраця із засобами масової інформації», – зазначив Микола ГУДІМА.

ShM 2017 02 22 KOLEGIA     3

Крім цього, директор центру повідомив учасників колегії, що з 5 січня 2017 року набули чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, насамперед для внутрішньо переміщених осіб та для осіб, які є ветеранами війни та учасниками бойових дій та  які претендують на отримання статусу учасника бойових дій та зупинився на підходах до визначення рівня малозабезпеченості.

Підсумувавши виступ, Микола ГУДІМА зазначив, що Шосткинським місцевий центр завжди відкритий до співпраці  з усіма зацікавленими сторонами, активно розвиває партнерство, насамперед, на рівні територіальних громад.

Довідково: Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.