назад

У Сумах обговорили питання подальшої співпраці з освітніми установами

SuR 2017 02 23 ped 4Міні-презентацію щодо основних шляхів співпраці юридичної спільноти Сумщини з освітніми установами області проведено 23 лютого 2017 року у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти для завідуючих районних методичних кабінетів та методистів об’єднаних територіальних громад.

Наталія ПОСТАВСЬКА, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області, ознайомила присутніх з основними етапами становлення та розвитку в Україні  системи безоплатної вторинної правової допомоги. Зазначила про види правових послуг та кому  надається  первинна та вторинна правова допомога. Далі у виступі було акцентовано увагу на формах співпраці Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх структурних підрозділів – бюро правової допомоги з населенням територіальних громад.

SuR 2017 02 23 ped 2

У 2016 році на Сумщині створено 42 дистанційні пункти доступу, у тому числі 2 у загальноосвітніх навчальних закладах: Сумській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 та Курилівському НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів- дошкільний навчальний заклад Конотопської районної ради. Он-лайн консультації від юристів отримали 346 мешканців області. Було б актуальним та необхідним, як для педагогів так і для батьків,  відкриття таких консультаційних та мобільних пунктів доступу саме   у школах.

SuR 2017 02 23 ped 3

 

Уже другий рік поспіль вихованки Охтирського міського центру позашкільної освіти працюють над реалізацією теми щодо розвитку вторинної правової допомоги в Україні.

Цікавими заходами відзначилося проведення у грудні минулого року і Всеукраїнського тижня права. Більше 40 заходів правового спрямування було проведено фахівцями Регіонального та місцевих центрів в освітніх установах області.

Крім вищезазначених форм у цьому році юристи місцевих центрів готові надати допомогу у підготовці школярів до участі у ІУ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства.

SuR 2017 02 23 ped 5

Наприкінці зустрічі окреслено інші правопросвітницькі напрямки щодо співпраці юридичної спільноти Сумщини з освітними установами області.

SuR 2017 02 23 ped 6

Учасники зустрічі отримали буклети, серед яких є і адресно-інформативний, де зазначено поштову та електронну адреси, контактні телефони Регіонального, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

Довідково про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103