назад

Дистанційний пункт доступу у Липоводолинському районі

160705 02На базі Липоводолинської районної ради 1 липня розпочав роботу дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, відкриття якого є першим етапом у створенні єдиної мережі дистанційних пунктів у сільських радах району. Спеціалісти відділу попереднього прийому громадян Конотопського місцевого центру та відповідальні особи від районної ради провели тестування роботи дистанційного пункту доступу та усунули технічні проблеми. Одразу ж було проведено першу онлайн-консультацію з питань надання вторинної правової допомоги. 

Очільник Липоводолинської районної ради Віктор Литвиненко підтримав розробку та впровадження даного проекту на території району. Він зазначив, що керівництво районної ради підтримає всі проекти, які будуть корисними жителям району. Розширення доступу до безоплатної правової допомоги через організацію дистанційних пунктів на території сільських рад дасть змогу багатьом категоріям сільського населення отримати правову консультацію не виїжджаючи до районного центру чи до Конотопа».

Наступним етапом реалізації проекту буде навчання представників сільських рад основним положенням вторинної правової допомоги та визначення 5 сільських рад, які першими підключаться до єдиної мережі дистанційного доступу до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Відповідно до плану мешканці району зможуть виходити на звязок та отримувати консультації з правових питань кожного понеділка з 8.00 до 11.00 години та щоп’ятниці з 10.00 до 12.00.

 

Довідково: Липоводолинський район (має 56 сіл, у яких мешкає 18893 жителів) – найвіддаленіший район території обслуговування Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; середня відстань складає 130 км.