назад

Фахівці бюро правової допомоги провели правороз’яснювальну роботу з працівниками поліції

31.01.2016 - inform 4Фахівці бюро правової допомоги провели ряд заходів  для працівників поліції Андрушівського, Романівського та Попільнянського районів. Мета цих заходів – налагодження взаємодії з представниками правоохоронної структури, консультація щодо законодавчого підґрунтя надання БВПД громадянам, що звертаються за допомогою до поліції.

Із робочим візитом до Попільнянського відділення поліції Коростишівського відділу поліції ГУНП у Житомирській області 23 та 25 січня завітала головний спеціаліст Попільнянського бюро Наталія Мельник. Провівши бесіди з працівниками поліції, завітала до ізолятора тимчасового тримання, де ознайомилась з умовами утримання затриманих осіб. Під час заходу поширила роз’яснювальні матеріали, що містять детальну інформацію про те, які послуги можна отримати у бюро.

Головний спеціаліст Андрушівського бюро правової допомоги Катерина Кривошей 27 січня провела правороз’яснювальні бесіди з працівниками Андрушівського відділення поліції ГУНП в Житомирській області та обговорила питання подальшої співпраці безпосередньо з начальником поліції Ігорем Власюком.

31.01.2016 - inform 2

27 січня начальник Романівського бюро правової допомоги Світлана Крижанівська провела зустріч із працівниками Романівського відділення поліції під час внутрішнього навчання працівників. На зустрічі піднімалось питання щодо вчасного надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, що постраждали від злочинних дій.

31.01.2016 - inform 6

Також 27 січня відбувся круглий стіл на тему: «Шляхи налагодження співпраці поліції та бюро правової допомоги в районі» у якому взяли участь інспектор РСО Попільнянського відділення поліції Коростишівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області майор поліції Віталій Макогон, інспектор СІАЗ Надія Орел та фахівець Попільнянського бюро правової допомоги Наталія Мельник.

Під час круглого столу фахівець бюро неодноразово наголошувала, що стаття 59 Конституції України говорить, що «кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав».

«Тому, з 1 січня 2013 року у Житомирській області здійснює свою діяльність Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, – зауважила Наталія Мельник. –  Основним завданням Центру є надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим особам.

Особа, яка здійснила затримання зобов’язана повідомити Регіональний центр, зателефонувавши на гарячу лінію 0-800-213-103. Повідомлення про затримання осіб приймаються Регіональним центром цілодобово».