назад

Фахівці Роздільнянського місцевого центру долучаються до проведення Всеукраїнського тижня права

tiz pr r 2З нагоди річниці прийняття Загальної декларації з прав людини – важливого документу, який допомагає захищати права людини протягом багатьох років – працівники Роздільнянського місцевого центру провели ряд правопросвітницьких заходів, щоб нагадати всім про належні їм права, та куди звернутися за їхнім захистом.

Фахівчиня центру Олена Гун завітала до студентів Міжнародного класичного університету ім.. Пилипа Орлика, де повідомила про можливість отримати безоплатну правову допомогу у м. Роздільна, та розповіла про види правової допомоги та категорії населення, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

10 грудня 2018 року на апаратній нараді Роздільнянської районної державної адміністрації директор центру Тетяна Кулішова звітувала перед присутніми про результати роботи центру протягом 2018 року.

tiz pr r 2

Наступним заходом стала бесіда з учнями третього класу Роздільнянської загальноосвітньої школи № 3 на тему: «Подорож країною права».

На заході Олена Гун повідомила маленьким школярам про вищезазначене свято та історію його виникнення, потім усі разом повторили права, які має кожна дитина, а також згадали про відповідальність що настає за їх порушення.

Крім того, діти мали змогу уявити, що вони стали юристами, а їхніми першими клієнтами стали головні герої відомих українських казок, які зверталися до них з захистом своїх прав. Юні юристи якісно надавали консультації своїм клієнтам та розповідали, до кого необхідно звернутися, аби захистити свої невід’ємні права, за що були нагороджені почесними медалями юного правознавця.

tiz pr r 1

Цього дня для неповнолітніх суб’єктів пробації працівники центру провели лекцію на тему: «Запобігання вчинення повторних правопорушень та злочинів, адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх».

tiz pr r 4

tiz pr r 5
















Довідково

70 років тому, 10 грудня 1948 року був прийнятий важливий документ, який допомагає захищати права людини протягом багатьох років – Загальна декларація з прав людини. Вона проголосила що права та свободи людини є невідчужуваними та непорушними, а також рівність всіх жителів планети перед законом.

У 1950 році на честь прийняття декларації прав людини Генеральною асамблеєю ООН була впроваджена ця дата, 10 грудня, як Міжнародний день захисту прав людини.

За указом президента України від 2008 року, з нагоди відзначення такого свята, в Україні започатковано Всеукраїнський тиждень права щороку а тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини.