назад

Фахівці центрів з надання безоплатної правової допомоги надають кваліфіковані консультації учасникам АТО та їх родинам

01.02.2017 - ATO 1Головний спеціаліст Андрушівського бюро правової допомоги Катерина Кривошей взяла участь у зборах громадської організації «Андрушівська спілка ветеранів війни та АТО», діяльність якої спрямована на захист інтересів та прав військовослужбовців. Під час зустрічі фахівець бюро розповіла присутнім про зміни в ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», які безпосередньо стосуються учасників АТО.

«5 січня 2017 року набули чинності внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Тепер суб’єктами безоплатної правової допомоги є також вимушені переселенці; люди які мають статус учасника бойових дій чи звернулися по отримання такого статусу; люди чий дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб; люди, які отримують пенсію або соціальну допомогу у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб», – наголосила фахівець Андрушівського бюро.

Начальник Любарського бюро правової допомоги Олена Зубко провела виїзний прийом громадян у Любарському районному військовому комісаріаті. В ході виїзного прийому поінформала комісара та трудовий колектив про зміни в Законі України «Про безоплатну правову допомогу».

01.02.2017 - ATO 3 01.02.2017 - ATO 4

Також нагадала військовослужбовцям за потреби не ігнорувати своїм правом на безоплатну правову допомогу, поширювати інформацію про систему БПД серед колег, друзів та родичів. Після лекції фахівець бюро надавала особисті консультації працівникам військового комісаріату.

Працівники Чуднівського бюро правової допомоги також провели виїзний прийом громадян у сільській раді с. Кілки, Чуднівського району. Під час прийому проконсультували понад 15 осіб з питань соціального захисту, отримання статусу учасника АТО, медичного обслуговування, допомоги в оформленні документів на отриманні компенсацій, пільг, які встановлені чинним законодавством тощо.

01.02.2017 - ATO 2

Окрім того, на базі госпіталю для інвалідів та ветеранів ВВВ Житомирської обласної ради за адресою вулиця Європейська, 54, кожної другої середи з 09:00 до 13:00 фахівці Бердичівського місцевого центру консультують громадян.

27.01.2017 - punkt 1 27.01.2017 - punkt 2

Під час останнього прийому ветеранів війни та бійців АТО найбільше цікавило вирішення питань, які виникають при оформленні документів, що дозволяють користуватися пільгами учасників бойових дій.

Слід зазначити, що звернутися за правовою допомогою до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги чи бюро правової допомоги може будь-хто, не залежно від матеріального становища. А певні категорії населення – малозабезпечені, інваліди, діти-сироти та діти, позбавленні батьківського піклування, безпритульні діти, інші особи відповідно до статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» – за потреби можуть отримати адвоката від держави для захисту своїх прав у суді.

Бердичівський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Бердичів, вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42.

Андрушівське бюро правової допомоги – м. Андрушівка, пл. Т. Г. Шевченка, 1, тел.:(04136) 2-10-77
Любарське бюро правової допомоги – смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62
Чуднівське бюро правової допомоги – м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93