назад

Між Шосткинським місцевим центром з надання БВПД та Глухівським міськрайцентром зайнятості підписано меморандум про співпрацю

ShM 2017 01 31 Pidpisano memorandum 131 січня у приміщенні Глухівського міськрайцентру зайнятості підписано Меморандум, спрямований на  захист, дотримання та забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав і свобод громадян м. Глухів та   Глухівського району

У ході зустрічі заступник начальника Глухівського бюро правової допомоги Богдан БАЛИЦЬКИЙ та директор Глухівського міськрайцентру зайнятості Анатолій МОСКАЛЕНКО узгодили основні напрямки подальшої співпраці, які понесуть за собою позитивний результат роботи на благо громади.

 

Сторони домовилися про створення належних умов для забезпечення прав і свобод людини, зокрема у сфері зайнятості та соціального захисту населення від безробіття, а також доступу до безоплатної правової допомоги в частині гарантій держави щодо захисту прав громадян на працю від незаконного звільнення.

Також досягнуто домовленості щодо залучення параюристів, а саме осіб з неповною вищою освітою, що перебувають на обліку у центрі зайнятості  з метою надання громадянам безоплатної первинної правової допомоги у громаді. Вирішено питання щодо роботи мобільного та дистанційного пунктів консультування на базі Глухівського міськрайонного центру зайнятості та  спільних заходів для  вирішення проблемних та спірних питань громадян які потребують юридичної підтримки.

ShM 2017 01 31 Pidpisano memorandum 2

Після підписання меморандуму, спільно з провідним фахівцем  з питань профорієнтації відділу активної підтримки безробітних, було вивчено напрямки діяльності надання першочергової допомоги безробітнім, які щойно стали на облік в центрі зайнятості та які самостійно шукають роботу та потребують юридичної поради з боку юристів.

 

Наприкінці заходу Анатолій МОСКАЛЕНКО наголосив, що  підписання Меморандуму є важливим кроком. Адже разом можна забезпечити більш розширений доступ для людей щодо вирішення їх важливих проблем на юридичному рівні.