назад

Фахівці відділу представництва Рівненського місцевого центру з надання БВПД стягнули з підприємства боржника заборгованість по заробітній платі на суму більш як 588 тисяч гривень

pay

У 2018 році до Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулося 15 працівників ПАТ «Рівнеазот» з проханням допомогти у стягненні з даного підприємства нарахованої, але невиплаченої заробітної плати.

Складання процесуальних документів і представництво інтересів осіб, які потребували правової допомоги у даному питанні, Рівненським місцевим центром з надання БВПД доручено працівникам відділу представництва даного центру. Вивчивши матеріали справи, фахівці центру підготували позовні заяви та заяви про видачу судового наказу про стягнення нарахованої та невиплаченої заробітної плати, компенсацій за втрату заробітної плати у зв’язку з інфляцією, середнього заробітку за весь час затримки та стягнення моральної шкоди.

Завдяки докладеним зусиллям працівників місцевого центру з надання БВПД з підприємства боржника ПАТ «Рівнеазот» на користь працівників цього підприємства стягнуто заборгованості по заробітній платі та інших виплат на загальну суму більше як 588 тисяч гривень.

Довідково

Відповідно до ч. 1 ст.47 КЗпП України власник або уповноважений ним орган зобов’язаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, зазначені у ст. 116 КЗпП України.

Згідно з ч. 1 ст. 115 КЗпП України заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів – представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Відповідно до ст. 116 КЗпП України при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установі, організації проводиться в день звільнення.