назад

Наставництво як форма забезпечення якості безоплатної вторинної правової допомоги

IMG 2845

Днями у Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області відбувся семінар з адвокатами регіону.

Участь у заході взяли директор Регіонального центру Василь Овдіюк, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Світлана Бідюк та адвокат-наставник Офісу громадського захисту у кримінальних провадженнях Юрій Бондар.

У вступному слові директор Регіонального центру Василь Овдіюк ознайомив присутніх з діяльністю системи безоплатної правової допомоги Рівненщини, охарактеризував основні моменти її розвитку. Роз’яснив порядок взаємодії центрів із адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

IMG 2848

Адвокат – наставник Юрій Бондар наголосив на запровадженні пілотного проекту Офісу громадського захисту. Його основних завданнях, зокрема, підвищення якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях, вироблення нових критеріїв для проведення моніторингу якості надання БВПД та підвищення професійної кваліфікації адвокатів, які залучаються для її надання. Окремо роз’яснив суть інституту наставництва, його мету та функції.

IMG 2834

Про мету, цілі впровадження та основні положення стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі, а також про методичне забезпечення діяльності адвокатів, які надають БВПД та підвищення професійної кваліфікації під час проведення різноманітних тренінгів та семінарів розповіла начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Світлана Бідюк.

IMG 2827

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).