назад

Обговорили спільні дії задля ефективного захисту прав українців

zustrich Kizaeva2     Керівниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна та регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Оксана Кізаєва обговорили зміст Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Координаційним центром з надання правової допомоги та домовились про спільні дії в його межах.

     У зустрічі, яка відбулась 4 червня, також взяли участь заступниця директора регіонального центру Олена Варфоломєєва та начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Катерина Топольницька.

     Відповідно до положень Меморандуму одним із ключових напрямів співпраці стане моніторинг, аналіз та обмін інформацією щодо стану забезпечення прав і свобод людини в Україні. Крім взаємодії у питаннях захисту прав затриманих, заарештованих та ув’язнених осіб, сторони проводитимуть спільні заходи для більш ефективного інформування громадян про їхні права, надаватимуть вичерпні правові консультацій під час виїзних прийомів.

zustrich Kizaeva1

     До речі, перший виїзний прийом у межах Меморандуму запланували 15 червня у Замковій виправній колонії (№58), що розташована в м. Ізяславі.

     Нагадаємо, що Меморандум про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Координаційним центром з надання правової допомоги уклали 25 травня. Метою співпраці є консолідація зусиль, спрямованих на недопущення порушень прав і свобод людини, зокрема права на безоплатну правову допомогу.

*   *   *

     Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.