назад
02.02.18

Фахівці юстиції та безоплатної правової допомоги консультували людей із вадами слуху

01 02 2018 1

1 лютого начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру Олександр Сільніцький та начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь відвідали Вінницьку обласну організацію Українського товариства глухих.

Мета зустрічі – надання адресної безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення.  Спілкуватися з присутніми допомагала перекладач жестової мови. Так, Олександр Сільніцький розповів про систему безоплатної правової допомоги, як скористатися її послугами і куди слід звертатися. Також, зазначив, що за необхідності, фахівці системи безоплатної допомоги можуть виїжджати додому до клієнтів та надавати необхідні правові консультації і роз’яснення.

Юрій Круголь ознайомив присутніх з правопросвітницьким проектом «Я маю право!». Його мета – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Громадян не лише інформують про їхні права, а й навчають, як ці права захищати.

Під час заходу працівникам підприємства було надано більше 52 правові консультації. Найбільше громадян цікавили питання з сімейного, спадкового та трудового законодавства.01 02 2018 2

Спільне надання адресної безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення на І півріччя 2018 року передбачене графіком, що розроблений з метою виконання пункту 26 Плану заходів з реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», затвердженого наказом Міністерства юстиції України №3743/7 від 09.10.2017 року.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106