назад

Форум «Безпечна та мирна школа»

160519В культурно-діловому центрі “Світогляд”  міста Чернігова пройшов форум «Безпечна та мирна школа» на якому були презентовані успішні практики попередження конфліктів та агресивної поведінки дітей в шкільному середовищі. Представники Регіонального центру взяли участь у заході та ознайомились з новітніми методиками зі створення безпечного середовища для розвитку підлітків.

Під час заходу присутні провели обговорення:
– презентація програм відновного підходу та відновних практик, які застосовуються у профілактиці підліткової злочинності та асоціальної поведінки серед молоді, а також в сфері формування безпечного середовища для розвитку підлітків. Модель “Мирна школа”
– діяльність Шкільних офіцерів поліції в Чернігові
– досвід профілактики ризикованої поведінки серед дітей в школах Чернігова та області
– запровадження Шкільних служб порозуміння (ШСП) як однієї з відновних практик задля вирішення конфліктів між учасниками освітнього процесу
– актуальні проблеми безпеки в молодіжному та шкільному середовищі. Напрацювання та узгодження спільних заходів в превентивній та просвітницькій діяльності в навчальних закладах міста Чернігова.
В заході також взяли участь представники адміністрацій шкіл та шкільного самоврядування міста Чернігова, ГУ Національної поліції в Чернігівській області, Управління патрульної поліції в Чернігівській області, Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, представників депутатського корпусу та профільних управлінь Чернігівської міської ради.

160519 1