назад

Мобільна точка доступу у м. Ржищів

14.05.2019, на виконання спільного наказу Головного територіального управління юстиції у Київській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, проведено роботу мобільної точки доступу у Ржищівській міській раді Кагарлицького району Київської області.

До мобільної точки доступу звернулась 21 особа з питань: земельного права, сімейного права, житлового права, спадкового права, соціального забезпечення та виконання судових рішень.

 Також під час заходу розповсюджено інформаційні матеріали, зокрема плакати, буклети та брошури щодо проекту “Я маю право” для розміщення у приміщеннях установ і для проведення інформування мешканців про безоплатну правову допомогу.

Особливу увагу приділено питанням що стосуються земельного права, а саме:

– порядок переходу права власності на земельну ділянку при даруванні будинку;

– оформлення дублікату правоустановчого документу на земельну ділянку при втраті оригіналу;

– встановлення твердих меж земельної ділянки;

– порядок передачі у приватну власність земельної ділянки;

– виділення земельної ділянки працівниками соціальної сфери;

– визнання спадщини на земельну ділянку відумерлою;

– відмова від земельної ділянки та передачі її у комунальну власність;

– погодження меж земельної ділянки між сусідами.

Усім присутнім було надано вичерпні консультації в рамках чинного законодавства.

Роботу мобільної точки забезпечено: начальником Кагарлицького об’єднаного управління пенсійного фонду в Кагарлицькому районі Трохименком С.І., начальником Ржищівського міського відділу ДВС ГТУЮ у Київській області Журилом О.В., начальником Ржищівського міського відділу ДРАЦС ГТУЮ у Київській області Ярмоківською О.І. та начальником відділу Кагарлицького бюро правової допомоги Лісовим Ю.Д.