назад

Голова Тячівської РДА підписав Меморандум про співпрацю з Хустським місцевим центром

tyachiv5 20 серпня з метою налагодження співпраці та активізації  надання безоплатної вторинної правової допомоги місцевим мешканцям проведено зустріч працівників райдержадміністрації, юристів району із представниками Хустського місцевого центру надання БВПД.

    Власне про роботу центру присутнім розповіла його директор Наталія Дубчак. Зокрема зауважено, що Хустьский місцевий центр з надання безоплатної вторинної допомоги є неприбутковою організацією, яка залучає адвокатів  від держави для захисту інтересів визначених категорій осіб у цивільних і адміністративних судових справах. Це масштабний соціальний проект, важливим елементом якого є рівний доступ до правосуддя усіх громадян, незалежно від рівня доходів. Тож малозабезпечені громадяни, пенсіонери, інваліди, учасники АТО, діти-сироти і цілий ряд інших осіб зможуть отримати безоплатну адвокатську допомогу в цивільних та адміністративних справах.

    В ході зустрічі висвітлені питання, що стосуються завдань і обов’язків, які покладають на центр з надання БВПД, у чому полягає надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, видів правової допомоги, що надаються центром. Звернуто увагу на те, як, кому і на яких підставах буде надаватися безоплатний адвокат, яким чином прийматимуть до розгляду справи громадян тощо.

    Обговорено й проблемне питання, що полягає у територіальній віддаленості Хустського міського центру з надання БВПД від Тячівського та  Рахівського районів, які також обслуговує центр у місті Хуст. Але, як зауважили представники центру, таке питання виникає не тільки в Закарпатській області, тож шляхи вирішення його розглядаються на рівні вищого керівництва.

    На завершення зустрічі директор Наталія Дубчак закликала державну адміністрацію, органи місцевого самоврядування та юристів району до співпраці. Запропонувала провести на Тячівщині широку інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо діяльності центру, адже окремі категорії громадян, які потребують БВПД, можуть навіть не знати про можливість отримати безкоштовну допомогу адвокатів.

Наталія Дубчак розповіла про діяльність центру також в рамках робочої зустрічі  із головою Тячівської райдержадміністрації Василем Дем’янчуком, за результатами якої досягнуто домовленості  щодо подальшої співпраці та координації зусиль, спрямованих на сприяння надання безоплатної вторинної правової допомоги  соціально-незахищеній категорії громадян району, які цього потребують. Як наслідок – керівник району підписав Меморандум про співпрацю між Тячівською райдержадміністрацією та Хустським місцевим центром з надання БВПД.

 


За інформацією прес-служби

Тячівської РДА

{module HustTychiv}