назад

Граючи та подорожуючи, діти Херсонщини дізнаються про свої права

Малеча селища Нижні Сірогози, що на Херсонщині, завжди чекає на фахівців бюро правової допомоги, бо знає, що такі зустрічі обов´язково будуть супроводжуватися цікавими іграми, вікторинами та конкурсами. Ба більше, правники розкажуть просто про складні речі.

Цього разу мова йшла про основні принципи прав дитини та проголошену  у 1959 році Генеральною Асамблеєю ООН Декларацію прав дитини.

Урок-подорож «Сторінками Декларації прав дитини» для учнів 2-го класу навчального закладу провела фахівчиня Нижньосірогозького бюро правової допомоги Інеса Угорчук разом з класним керівником Іриною Тарикіною.

Учні дізналися про права дитини, працювали у групах над поштою казкових героїв, розмалювали та обговорили зображення на розмальовках, які не тільки розважають, а й розповідають дітлахам про їхні права.

А для учнів 5-го класу пройшла бесіда «Правовий вернісаж». Разом з фахівчинею Нижньосірогозького бюро правової допомоги Оленою  Садловською та класним керівником Вікторією Гритчиною діти згадали права, гарантовані їм державою, які потім вони нанесли на карту «Права дитини», залюбки виконали завдання «Допоможи героям обрати правильний шлях», де шукали та позначали виходи з лабіринтів для героїв Юстимчика, Юстинки та котика Ямпика, що потрапили у складні життєві ситуації. А наприкінці заходу переглянули презентацію «Конвенція ООН про права дитини».

Окрім того, Олена Садловська для маленьких відвідувачів районної бібліотеки провела правовий боулінг «Кулі закону».

Під час заходу діти переглянули відео з історії виникнення прав людини, зіграли у гру «Вгадай відомих легендарних особистостей», заглядали у чарівне сердечко, намагаючись відгадати, який найцінніший скарб планети Земля схований там.

Бесіда-гра на тему: «Права маленької дитини» зібрала й учнів молодших класів Дем’янівської загальноосвітньої школи. Окрім роз´яснень Олени Садловської щодо прав кожної дитини, яка вона має від народження, малеча переглянула інформаційне повідомлення «Права дитини» та відеоролик «Казки читай, порушення прав не допускай!».

По завершенні заходів усі діти отримали розмальовки та буклети системи БПД.