назад

Херсонщина: юристи системи БПД та правоохоронці визначили шляхи покращення співпраці задля дотримання прав людей

В Миколаєві відбулась зустріч працівників Південного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги з представниками правоохоронних органів Херсонщини. Йшлося про дотримання прав затриманих, у тому числі під час адміністративного затримання, виконання постанов суду про адміністративний арешт та застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Оперативне інформування системи БПД про факт затримання є дуже важливим, адже від цього залежить дотримання права людини на професійну правничу допомогу», – зазначила заступниця директора Південного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги Олена Іпатенко.

Протягом зустрічі учасники обговорили проблемні питання залучення захисника, зокрема пов’язані із безпековою ситуацією та значним оновленням особового складу правоохоронних органів в Херсонській області. А також визначили напрями покращення співпраці між відомствами для всебічного забезпечення прав громадян. Зокрема домовилися про проведення навчальних заходів для правоохоронців щодо порядку інформування системи БПД про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.