назад

Хмельницька районна рада прийняла Програму безоплатної правової допомоги та правової освіти населення на 2016—2020 роки

IMG 6535     На сесії Хмельницької районної ради, яка відбулася 2 березня, депутати затвердили районну програму безоплатної правової допомоги та правової освіти населення на 2016—2020 роки.

     Про основні положення Програми депутатському корпусу розповіла начальник відділу правової роботи, правової освіти та державної реєстрації нормативно-правових актів Хмельницького міськрайонного управління юстиції Оксана Кротова. Вона, зокрема, зазначила, що метою програми є забезпечення рівного доступу громадян до правосуддя, підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення. Хмельницький місцевий центр з надання БВПД на сесії районної ради представляла начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Людмила Адамчук.

     Прийняття програми є важливим кроком до поліпшення правової спроможності кожної територіальної громади Хмельницького району, оскільки цього можна досягти тільки за умови належної організації системи безоплатної правової допомоги та правової освіти.

     У Програмі передбачено широке інформування громадян про їхні права та способи реалізації цих прав шляхом створення виїзних консультативних пунктів у селах Хмельницького району, розробки інформаційних та методичних матеріалів про доступ до безоплатної правової допомоги, висвітлення актуальних правових питань у районній газеті.

     На реалізацію заходів, зазначених у Програмі, планується витратити 75 тис. грн.

{gallery}img/novyny/2016/03_Berezen/04_2{/gallery}