назад

Інформаційно-правова година «Загальна декларація прав людини – дороговказ правового прогресу людства»

Юстиція 111 грудня 2018 року, в рамках Всеукраїнського тижня права, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук разом із головним спеціалістом відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Іриною Кушпетюк та фахівцями Луцького місцевого центру з надання БВПД взяли участь в інформаційно-правовій годині «Загальна декларація прав людини – дороговказ правового прогресу людства», що відбулась на базі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

Захід відбувся за ініціативи Головного територіального управління юстиції у Волинській області, представників системи БПД Волині та постійних партнерів – Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

DSC01102

Серед присутніх – викладачі та студенти коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Олени Пчілки та МАУПу, працівники та читачі наукової книгозбірні.

DSC01095

DSC01099
Із вітальним словом до присутніх звернувся заступник начальника управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Волинській області Микола Герасимик, котрий наголосив на історичному моменті прийняття Загальної декларації прав людини.

DSC01073

Своєю чергою директор Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Наталія Смолярчук акцентувала увагу учасників інформаційно-правової години на системі безоплатної правової допомоги як дієвому механізмі захисту конституційних прав громадян.

DSC01097

А провідний бібліотекар відділу читацьких залів сектору юридичної літератури книгозбірні Ольга Хом’як представила присутнім виставку літератури на правову тематику “Права людини — міжнародні стандарти та українські реалії».

Серед учасників заходу було розповсюджено друковану інформаційну продукцію про правову допомогу, що гарантується державою.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел.: (0332) 770717, 770719, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).