назад
11.12.18

За період діяльності колишнього директора Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області виявлено грубі порушення

ZobrazhennyaПісля перевірки розрахунку винагороди та відшкодування витрат встановлені порушення у 82 дорученнях, виданих з травня 2016 року по лютий 2018 року, коли директором Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області працював Ростислав Руденко. Це один із фактів, що були виявлені під час аудиту діяльності Регіонального центру.

З проханням провести внутрішній аудит діяльності установи за період з 1 травня 2016 року по 31 жовтня 2018 року до Координаційного центру з надання правової допомоги звернулася нинішній керівник Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Наталія Смолярчук, яка обійняла посаду за результатами відкритого конкурсу.

Аудитори виявили низку порушень та недоліків у діяльності Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області. Це стало підставою для негативного висновку аудиторської групи.

Підтвердився також істотний недолік в роботі РЦ під керівництвом Р. Руденка – нерівномірний розподіл доручень між адвокатами, які надають БВПД. Це призвело до перевантаження одних адвокатів та відсутності справ в інших. Річ у тім, що до липня 2018 року доручення видавалися відповідно до графіка чергування адвокатів, але без урахування навантаження адвокатів (це визначалося Методичними рекомендаціями, затвердженими наказом Регіонального центру від 05.05.2016 № 121).

Так, середня навантаженість адвокатів по регіону складала 13 доручень. У той же час дев’ять адвокатів отримували від 26 до 54 доручень. При цьому 40 адвокатів мали від 1 до 12 доручень.

Ще однією причиною нерівномірного розподілу доручень по деяких адвокатах стала видача їм доручень поза графіками чергувань. Так, встановлено випадки, коли із 67 доручень 26 видано поза графіками чергувань або 26 доручень із 80 адвокат отримав «поза чергою».

Як наслідок – розмір винагороди та відшкодування також нерівномірний. Якщо деякі адвокати за 10 місяців отримали 300-400 тис. грн, то інші – до 3 тис. грн, а дехто і взагалі менше 680 грн.

Після перевірки розрахунку винагороди та відшкодування витрат встановлено порушення у 82 дорученнях (у період з травня 2016 року по лютий 2018 року, коли директором Регіонального центру працював Ростислав Руденко). Це 2,6 % від загальної кількості виконаних доручень. Виявлені порушення на загальну суму 88 475,68 грн, що становить 9,7 % від загальної суми перевірених актів наданих послуг БВПД.

За результатами внутрішнього аудиту Регіональному центру направлено рекомендації щодо усунення виявлених порушень і недоліків та недопущення їх надалі.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube