назад

Інформація про Сумський місцевий центр у програмі «Феміда»

02 вересня 2015 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Ірина Карел побувала у Сумській обласній телерадіокомпанії, де журналіст програми «Феміда» Валентина Погорєлова взяла у неї інтерв`ю щодо діяльності місцевого центру.

Початком інтерв’ю Ірини Карел став месседж  про те, що кожен має право на правову допомогу, яка гарантована Конституцією України. Крім того, роз’яснила в чому полягає безоплатна правова допомога, що гарантується державою, та джерела її фінансування.

Вона розповіла про такі складові системи правової допомоги, як первинна та вторинна безоплатна правова допомога. Зазначила, що первинна правова допомога полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. А вторинна правова допомога полягає у створенні рівних можливостей доступу осіб до правосуддя, а саме – це здійснення представництва, захисту, складання документів процесуального характеру, та надається безоплатно адвокатами.

Окрім того, Ірина Валентинівна розповіла про проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Наприкінці інтерв’ю довела до відома  радіослухачів про структуру та місцезнаходження Сумського місцевого центру, а також хто має право скористатися послугами центру.

«Ми завжди охоче надамо правові консультації або, якщо ви маєте право на безоплатну вторинну правову допомогу, забезпечимо вас кваліфікованим захисником-адвокатом», – зазначила Ірина Карел.