назад

Інформування працівників управління статистики щодо протидії домашньому насильству

Золотоніський МЦ   захід у статистиці 130 листопада 2018 року в рамках акції «16 днів проти насильства» з метою привернення громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок жорстокого поводження з дітьми фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання БВПД проведено інформаційну годину на тему «Домашнє насильство та гендерна дискримінація в Україні» для працівників Управління статистики у Золотоніському районі.

Присутніх поінформовано, що віднедавна домашнє насильство в Україні є злочином. Відповідні зміни в Кримінальний кодекс внесли, ухваливши закон про введення кримінальної відповідальності за домашнє насильство.

Повідомлено, що переважно постраждалими від домашнього насильства є жінки. За офіційною статистикою, щороку в Україні близько мільйона жінок потерпають від насильства. Це вияв гендерної дискримінації, нерівності, яка склалася історично.

Учасникам зустрічі наголошено на тому, що ніхто не заслуговує, аби його принижували чи били, та рекомендовано не залишатися зі своєю проблемою наодинці, а звертатися до поліції, соціальних служб, центру безоплатної правової допомоги, а також на Національну «гарячу лінію» за телефоном 116-123 або до єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за телефоном 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).

Серед присутніх поширено тематичні буклети: «Як протидіяти домашньому насильству?», розроблені Міністерством юстиції України у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги, в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»