назад

kulturaodaФахівці Тернопільського місцевого центру під час зустрічей з трудовими колективами поширюють інформацію про систему БПД та ознайомлюють з проектом Міністерства юстиції України Я МАЮ ПРАВО.

Колективу управління культури Тернопільської обласної державної адміністрації розповіли про основні напрямами роботи місцевого центру, поняття безоплатної вторинної правової допомоги та осіб, які мають право на отримання такої.

Працівників управління культури цікавило з яких питань можна звертатися за безоплатною правовою допомогою та який граничний рівень доходу дає можливість отримати безоплатну вторинну правову допомогу. Директор місцевого центру пояснив, що  скористатися безоплатною вторинною правовою допомогою можуть цілий ряд категорій осіб (детальніше у статті 14 ЗУ “Про безоплатну правову допомогу”). Однією з таких категорій є особи, середньомісячний дохід за останніх 6 місяців яких не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму. На сьогодні для працездатних осіб ця сума становить 3682,0 грн, для непрацездатних осіб — 2870,0 грн. Також для підтвердження даної категорії особи необхідно надати наступні документи:

  • паспорт;
  • картка платника податків України (ідентифікаційний номер), (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті);
  • довідка про доходи;
  • довідка з Пенсійного Фонду за формою ОК-5.

kulturaoda1

Окрім зазначеного директор центру розповів про реалізацію правопросвітницького проекту “Я маю право”, його мету та основні завдання. По завершенню заходу присутнім роздано друковані буклети де зазначено повний перелік послуг, які можна отримати в місцевому центрі та усі категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

За отриманням безоплатної правової допомоги громадяни можуть звертатися до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7, контактний телефон: (0352) 52-15-20, 068-355-13-63.

Адреси структурних підрозділів Тернопільського місцевого центру – бюро правової допомоги:

  • м. Бережани, вул. Банкова, 6;
  • смт. Козова, вул. Дорошенка, 3;
  • м. Підгайці, вул. Шевченка, 2а;
  • смт. Підволочиськ, вул. Д. Галицького, 80;
  • м. Теребовля, вул. Кн. Василька, 150.

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.