назад
15.08.18

Захист прав дітей в пріоритеті системи безоплатної правової допомоги

01На яку допомогу можуть розраховувати діти у місцевих центрах та бюро правової допомоги; чому важливо не мовчати про випадки насильства роз’яснили, 14 серпня 2018 року, фахівці Новоархангельського бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання БВПД дітям, які відпочивають в дитячому оздоровчому таборі «Бригантина».
«У кожної людини, як у дорослої так і у дитини, є права. Однак права дітей відрізняються від прав дорослих. У дітей менше можливостей захистити самих себе: вони більш вразливі, сильніше залежать від опіки старших. Тому і права дітей у чомусь ширші та значніші, ніж права дорослого», – наголосив Михайло Філіпенко.
 
02
 
Працівники бюро пояснили дітям, що захистом їхніх інтересів займаються в першу чергу батьки. Але трапляється і таке, що батьки самі стають порушниками прав дитини або діють не в її інтересах. Тоді дитина має право сама звернутись за допомогою до органу опіки та піклування, правоохоронних органів, органів охорони здоров’я та фахівців безоплатної вторинної правової допомоги.
Інформаційні буклети з контактними даними відповідних служб отримали всі учасники заходу.
До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1. Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.