назад

Інформування у місті Тальне

18 квітня в. о. директора Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Гребенюк та спеціалісти центру провели виїзну зустріч — інформування у місті Тальне.

В.о. директора Уманського місцевого центру Сергій Гребенюк особисто зустрівся із керівництвом Тальнівської міської ради, Тальнівської районної державної адміністрації та районної ради . В ході зустрічі було проінформовано про конкурс із відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги, які будуть утворені у м. Монастирище, м. Христинівка, смт. Лисянка, смт. Маньківка, м. Тальне, смт. Катеринопіль, м. Жашків, як відокремлені підрозділи Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Конкурс оголошений Координаційним центром з надання правової допомоги. Також було повідомлено, що в Україні створять понад 400 бюро правової допомоги, які розпочнуть обслуговувати громадян уже з 1 липня 2016 року. Бюро будуть утворені в кожному районі та місті України.

Також під час інформування роз’яснили порядок проведення даного конкурсу та умови, на яких можна взяти участь.

Працівники центру розмістили оголошення з інформацією про проведення відкритого конкурсу на інформаційних стендах та на сайтах Тальнівської міської ради, районної державної адміністрації, районної ради, в приміщенях районного управління юстиції, центрі надання адміністративних послуг, районній центральній бібліотеці, Тальнівському районному центрі зайнятості, в управлінні пенсійного фонду. А також розміщено оголошення в Тальнівській районній газеті “Колос”.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері, домовились про поглиблення співпраці і спланували спільні дії щодо надання безоплатної правової допомоги на найближчий час.

Крім цього було проведено вуличне інформування громадян міста Тальне та Тальнівського району. Працівники центру розповіли пересічним громадянам про місцезнаходження центру та режим його роботи, про порядок отримання послуг адвоката за рахунок держави та роз’яснили хто має право на таку допомогу, тобто яким соціально незахищеним категоріям громадян це право гарантоване державою вже сьогодні.

Під час проведення заходу були розповсюджені спеціально підготовлені буклети та візитки з інформацією про безоплатну вторинну правову допомогу.