назад

У Липоводолинському суді обговорювали питання забезпечення безперешкодного доступу до безоплатної правової допомоги

160421 01У рамках співпраці із адміністрацією Липоводолинського районного суду Сумської області 21 квітня у приміщенні суду відбувся інформаційний захід з презентації діяльності Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для представників районної, сільських та селищної рад району, юрисконсультів установ та організацій району, співробітників місцевої прокуратури, райдержадміністрації та її структурних підрозділів. Цей захід було попередньо анонсовано на сайті «Судова влада України».

Зустріч розпочав голова суду Дмитро Сізов, який привітав  присутніх та зосередив увагу на необхідності проведення правопросвітницької роботи серед населення району.

Директор Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Муха розповів присутнім про умови та  порядок надання безоплатної правової допомоги центром, проінформував про початок діяльності з 1 липня бюро правової допомоги на території  району та ознайомив з метою його діяльності, окреслив шляхи покращення доступу громадян до безоплатної правової допомоги.

Зокрема він відзначив: «Надання безоплатної правової допомоги – соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав. Вторинна правова допомога надається людям для захисту їх прав у суді за рахунок коштів Державного бюджету України. Дана програма Уряду дала змогу людям розпочати  ефективний захист своїх прав та визнана міжнародними експертами однією із найуспішніших».

160421 02

Начальник відділу інтеграції Валентина Волік ознайомила присутніх із категоріями осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та умовами отримання такої допомоги, розповіла про типові справи, консультації з яких надають працівники центру.

Всі присутні переглянули відеоролик про щоденну роботу центру та відгуки громадян, які отримали кваліфіковану допомогу спеціалістів центру.

Остання частина заходу пройшла у форматі «Запитання – відповіді». Всі отримали відповіді на питання щодо переоформлення спадщини, порядку оформлення земельних паїв та отримання на них відповідної документації. Багатьох цікавили питання щодо зміни повноважень органів місцевого самоврядування в частині передання їм функцій реєстрації, прописки-виписки громадян тощо.

Інформаційні матеріали «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?», видані Координаційним центром, отримали всі учасники заходу.

 Наступну зустріч заплановано провести  у травні 2016 року, дату якої додатково буде погоджено на початку місяця.