назад

Кам’янець-Подільський: людям з інвалідністю розповідали, як відстоювати свої права

z invalidnistiu2     Людям з інвалідністю держава гарантує рівні з іншими членами суспільства права, а також низку пільг. Водночас, щоб реалізувати ці права, може знадобитися допомога юристів. Як отримати безоплатну правову допомогу, розповіли під час круглого столу «Основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю».

     «Особа з інвалідністю – це людина, яка має стійкі розлади функцій свого організму, що призводить до обмежень її життєрадісності при взаємодії з навколишнім світом. У такому випадку держава бере на себе зобов’язання створити належні умови для повноцінної реалізації своїх прав на рівні з усіма громадянами та забезпечення її соціального захисту», – саме з таких слів розпочала свій виступ фахівчиня Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Петрик під час круглого столу «Основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю».z invalidnistiu1

     Захід організували з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю на базі благодійного фонду «Хесед Бешт».

     Інтеграторка місцевого центру наголосила, що цей день не можна називати святковим, проте він нагадує про необхідність забезпечити рівні права осіб з інвалідністю та їх повноцінну участь в житті суспільства. z invalidnistiu3

     Як отримати безоплатну вторинну правову допомогу та звернутися по безоплатну первинну правову допомогу, учасникам заходу розповіла юристка центру Аліна Задорожна. Вона також відповіла на низку питань, що стосувалися пільг для осіб з інвалідністю, йшлося, зокрема, про процедуру призначення пільг та перешкоди, з якими при цьому зіштовхується така категорія осіб.

 *   *   *

     Нагадаємо, що Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою:  вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62. Правову допомогу можна отримати також у бюро правової допомоги, які є відділами місцевого центру:

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.