назад

Кам’янець-Подільський: відвідувачів департаменту соцзахисту консультували з правових питань

21     Консультування з актуальних питань організували представниці Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на базі департаменту соціального захисту населення Кам’янець-Подільської міської ради. Більшість питань стосувалися оформлення та перерахунку субсидії.

     Консультації громадянам надавали фахівчині місцевого центру Аліна Задорожна та Анна Петрик. Як зазначили юристки, сьогодні громадян найбільше хвилюють нові правила оформлення субсидії, тож найбільше питань стосувалося саме цієї теми. Люди запитували, як отримати житлово-комунальну субсидію в 2018 році, на який термін вона призначається, на які послуги і в якому обсязі поширюється, хто має право на субсидію.

7     Аліна Задорожна пояснила, що згідно з законодавством України право на отримання державної субсидії мають сім’ї, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг (в межах встановлених норм споживання та з урахуванням пільг) перевищують розмір обов’язкового відсотка платежу. Сума платежу для кожного домогосподарства визначається індивідуально і залежить від сукупного доходу сім’ї.

     Окремі консультації стосувалися домашнього насильства, а саме запобіжних заходів, які застосовують до кривдників. Внутрішньо переміщену особу, яка звернулася до юристок, ознайомили зі змістом державних програм, покликаних забезпечити вирішення правових, трудових, соціально-економічних проблем ВПО.

272

         Про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» присутнім громадянам та працівникам департаменту розповіла Анна Петрик. Вона зазначила, що мета проекту – підвищення рівня правової свідомості українців шляхом інформування про їхні права та їх захист у повсякденному житті.

     Принагідно відвідувачі отримали друковані матеріали з інформацією про те, куди необхідно звертатися для отримання безоплатної правової допомоги, які правові послуги можна отримати в місцевому центрі, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, окрім того, поширено буклети «Як протидіяти домашньому насильству?»

*   *   *

Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62)

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.