назад
15.06.17

Карта правових потреб територіальних громад Вінниччини

karta VinВінницький, Гайсинський, Козятинський та Томашпільський місцеві центри з надання БВПД визначили актуальні правові питання, з якими найчастіше громадяни звертаються до них. На підставі цих даних, Регіональний центр з надання БВПД розробив карту правових потреб територіальних громад Вінницької області.

Карта правових потреб – своєрідна інформаційна база з даними по кожній окремій територіальній громаді чи району Вінницької області. В ній зазначена кількість жителів, згідно Всеукраїнського перепису населення 2001 року, і перелік правових питань, які є найбільш актуальними в даному районі.

За наявності зібраних даних буде легше розробляти місцеві програми надання правової допомоги, які спрямовані на вирішення конкретних правових проблем мешканців територіальних громад за допомогою бюджетних та донорських коштів.

Найбільше громадяни звертаються з питаннями в сфері:

  • соціального забезпечення;
  • земельного права;
  • спадкового права;
  • сімейного права;
  • адміністративного права. 

Наразі, триває робота, яка спрямована на посилення правової спроможності територіальних громад шляхом проведення «вуличного» інформування, лекцій, прес-конференцій та семінарів. Це є запорукою підвищення обізнаності громадян про можливість скористатися їхніми правами та вирішити зазначені проблеми у правовий спосіб.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106