назад

Керівникам комітетів самоорганізації населення розповіли про безоплатну правову допомогу

 23 червня 2016 року на нараді комітетів самоорганізації населення, яка відбулася у приміщенні виконавчого комітету Черкаської міської ради, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД  в Черкаській області Наталія Даньковська та інтегратор Черкаського місцевого центру з надання БВПД Інна Наливайко розповіли про систему безоплатної правової допомоги та право громадян на адвоката за рахунок держави.

До комітетів самоорганізації звертаються громадяни з різноманітними питаннями та проблемами, зокрема, часто виникають ситуації, коли потрібна правова консультація. Але у КСНів відсутні можливості щодо надання правової допомоги, тому допомогти у вирішенні юридичних питань можуть центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Новообраних голів та секретарів комітетів самоорганізації населення Черкас проінформовано про діяльність центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Для довідки

Органи самоорганізації населення – представницькі органи, що створюються жителями, які проживають на законних підставах на території села, селища, міста або їх частин, для вирішення окремих питань місцевого значення.

Це будинкові, вуличні, квартальні комітети, комітети мікрорайонів, районів у містах, сільські, селищні комітети.