назад

Команда Котовського місцевого центру з надання БВПД з робочим візитом відвідала Красноокнянський район Одеської області

    5 листопада 2015 року команда Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провела низку зустрічей з представниками органів виконавчої влади та самоврядування Красноокнянського району, а також провели вуличну акцію з інформування громадян про систему БВПД.

Задля налагодження комунікації місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у смт. Красні Окни з місцевою територіальною громадою та партнерами, які надають різні види правових послуг, направлених на захист права кожного, на базі Красноокнянської РДА був проведений круглий стіл на тему «Безоплатна правова допомога – захист індивідуальних прав».

Участь у засіданні взяли директор місцевого центру Сергій Мерзляков, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Тетяна Казакова, головний спеціаліст взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Наталія Заблоцька, начальник відділу обслуговування громадян УПФУ Олена Костюк, головний спеціаліст сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Дмитро Ковальчук, головний спеціаліст відділу з питань комунікацій з громадськістю апарату РДА Григорій Островський, начальник архівного відділу РДА Віолєтта Моор, начальник відділу організаційно-кадрової роботи апарату РДА Сергій Красюн, головний спеціаліст юрисконсульт апарату РДА Наталія Тімотіна, начальник служби у справах дітей РДА РДА Лариса Баюро, директор територіального центру РДА Світлана Чаповська, заступник директора центру зайнятості Наталія Куницька, начальник відділу з питань праці та соціально-трудових відносин УСЗН РДА Віталій Краснопольський.

Сергій Мерзляков ознайомив учасників столу з діяльністю та результатами 100 днів роботи Центру, акцентуючи увагу на співробітництво та координацію зусиль, спрямованих на забезпечення надання якісної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги мешканцям району.

 w1 701x526

Тетяна Казакова звернула увагу присутніх про порядок звернення до МЦ, перелічила категорії громадян, які мають право на БВПД та надала орієнтовний список документів, які необхідно надати для підтвердження статусу для надання безкоштовної допомоги адвоката.

В ході спілкування учасники зібрання ставили представникам центру проблемні питання, на які отримали ґрунтовні відповіді. Досягнуто домовленостей щодо співробітництва та налагодження комунікаційних зв’язків.

Команда Котовського МЦ зустрілась з головою РДА Володимирем Гавришем, де обговорили питання взаємодії суб’єктів надання первинної та вторинної правової допомоги відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”. Сергій Мерзляков ініціював перед головою РДА підтримати ідею створення в селищі Красні Окни комунальної установи з надання первинної правової допомоги.

w2 701x526

Директор МЦ Сергій Мерзляков та головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Наталія Заблоцька провели низку зустрічей в органах місцевої влади та місцевого самоврядування. З головою селищної ради Валентином Євтуховським підписано Договір про співпрацю та передано на розгляд сесії проект Програми безоплатної правової допомоги.

Команда Котовського МЦ провела в найбільш людних місцях вуличну акцію з інформування людей щодо діяльності центру. Під час зазначених зустрічей поширювались інформаційні буклети та листівки, які роз’яснюють, як і де можна скористатись правом на безоплатну правову допомогу.

w3 704x528