назад

Конкурс з відбору адвокатів, які забезпечуватимуть надання правової допомоги у Вінницькій області

Перший етап з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД у Вінницькій області завершився. До складу комісії з оцінювання кандидатур адвокатів, які залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги клієнтам бюро долучились представники адвокатури, Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, судді та представники громадських організацій.

Голова комісії – директорка Регіонального центру Марина Лукіянова. Секретар комісії-начальник відділу організаційної роботи юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури РЦ- Лілія Галайчук.

На першому етапі комісія розглянула подані документи, оцінюючи адвокатів за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності  застосованих до адвоката дисциплінарних стягнень та враховуючи результат проходження адвокатом дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

Даний етап пройшов без персональної участі конкурсантів. До другого етапу конкурсу відібрано анкети 32 кандидатів.

Саме 11 листопада 2022 року 32 кандидати, яких відібрала комісія (заочно), пройдуть індивідуальні співбесіди, під час якої адвокати оцінюватимуться за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.

За рішенням комісії, співбесіда може проводитися дистанційно, в режимі відеоконференції за умови наявності технічної можливості. У разі проведення співбесіди дистанційно, канал зв’язку, час і дата початку проведення такої співбесіди узгоджуються з адвокатом будь-яким доступним способом, у тому числі засобами телекомунікаційного зв’язку.

Довідково: Під час проходження співбесіди із конкурсними комісіями адвокати повинні пред’явити оригінали паспорта та свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.