назад

Консультування засуджених в Житомирській установі виконання покарань №8

uvp012 березня фахівці центрів безоплатної вторинної правової допомоги спільно з партнерами консультували засуджених в Житомирській установі виконання покарань №8. Так, керівник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда розповів особам, які відбувають покарання, про можливість отримання правових консультацій та алгоритм подачі звернень до Регіонального центру. В.о. директора Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Коваль розповів присутнім про роботу Житомирського місцевого центру та роз’яснив з якими питаннями мають право звертатись засуджені.

Також у заході прийняли участь громадський омбудсмен із захисту виборчих прав в Житомирській області Світлана Пантюхіна тарегіональний представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Житомирській області Петро Грибан.

Окрема увага була зосереджена на процедурі виборів, облаштуванні виборчих дільниць, уточнення списків виборців, заповненню бюлетенів, кримінальній відповідальності у разі погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, які перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця та інше.

uvp1