назад
28.07.23

Координаційний центр з надання правової допомоги та Вища школа публічного управління підписали меморандум про співпрацю

Координаційний центр з надання правової допомоги та Вища школа публічного управління, кожен у своїй компетенції, підвищуватимуть професійні якості юристів системи БПД та правосвідомість держаних службовців і представників органів місцевого самоврядування через реалізацію спільних навчальних програм та правопросвітницьких заходів.

Меморандумом передбачена участь фахівців системи БПД у тренінгах з питань сексуального насильства пов’язаного з конфліктом (СНПК), після завершення яких вони вже як тренери будуть навчати колег більш компетентно надавати правову допомогу постраждалим від СНПК. Навчання передбачатиме покращення комунікаційних навичок у спілкуванні з постраждалими людьми та розвиток емоційної компетентності.

«Юристи системи БПД постійно підвищують свої професійні знання та вміння. Навчальні програми для наших фахівців ми обираємо на ті теми, які потрібні в роботі. Так, однією з категорій людей, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, є постраждалі від СНПК», —  зазначає директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

А фахівці системи БПД братимуть участь у різних навчальних модулях для державних службовців, представників органів місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, де розповідатимуть їм про послуги системи БПД та як їх отримати.

Отож, партнери домовилися:

  • організовувати та проводити спільні навчальні заходи, семінари, круглі столи, науково-практичні конференції, форуми, наради та інші інформаційно-роз’яснювальних заходи, в тому числі міжнародні;
  • розробляти навчально-методичні матеріали, аналітичні звіти, навчальні програми для поширення нових ідей та кращих практик з питань державного управління, державної служби та професійного розвитку;
  • популяризувати діяльність один одного.