назад

В Одесі розширюють співпрацю з ветеранськими спільнотами

Юристи системи безоплатної правової допомоги в Одеській області продовжують налагодження співпраці з організаціями, що опікуються захистом прав ветеранів війни та членів їхніх сімей. 

Так, цього місяця Одеським місцевим центром з надання БВПД було укладено меморандуми про співпрацю з Одеським обласним центром допомоги ветеранам війни та Громадською організацією «Ветеранс Хаб Одеса» 

«Сьогодні особливо важливо об’єднувати зусилля всіх зацікавлених сторін, таким чином ми зможемо максимально полегшити розв’язання проблем, з якими можуть стикатися ветерани війни та члени їхніх сімей», —  зазначає в.о. директора Катерина Мирошніченко.

Серед напрямів співпраці — організація спільних правоосвітніх заходів, а також проведення інформаційних кампаній, спрямованих на розширення поінформованості захисників та захисниць щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу.

 Окрім цього з партнерами налагодили процес перенаправлення клієнтів.

 «Такий підхід дозволяє з одного боку пришвидшити процес надання правової допомоги, з іншого — забезпечити комплексність підтримки ветеранів війни», — коментує Катерина Мирошниченко.

Зазначимо, що ветерани війни можуть отримати безоплатно усі види правових послуг від системи безоплатної правової допомоги — допомогу юриста та адвоката, у тому числі представництво інтересів у судах.

Так, з початку повномасштабного вторгнення до юристів Одеського місцевого центру з надання БВПД звернулось понад 500 захисників по юридичну консультацію та роз’яснення та близько 300 осіб за безоплатною вторинною правовою допомогою.