назад

Ковельчанам розповіли як протидіяти торгівлі людьми

Із метою попередження торгівлі людьми, а також задля інформування безробітних про систему безоплатної правової допомоги, 6 серпня 2019 року у Ковельському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». До проведення заходу долучилася і фахівець Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк та партнери – представники відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ковельської райдержадміністрації, Ковельського міського центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді, Ковельського МРВ філії ДУ «Центр пробації».

Учасників заходу ознайомили з поняттям «торгівля людьми», розповіли про міфи та факти щодо торгівлі людьми, форми та методи вербування, експлуатації людини з метою наживи. Наголосили, що торгівля людьми – одна з найприбутковіших сфер міжнародної кримінальної злочинності.

Під час зустрічі присутні переглянули фільм «Життя на продаж», який досить глибоко та наглядно розкриває суть цієї глобальної проблеми сьогодення.

Учасники семінару отримали інформаційні буклети, що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон, та контактні дані Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми, а також адреси консультативних центрів, телефони «Гарячої лінії».