назад

У місті Івано-Франківськ 5 лютого відбувся дводенний тренінг щодо підвищення кваліфікації посадових осіб, відповідальних за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми за участі системи БПД.

Захід був організований благодійною організацією Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ». Директор та заступник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук і Володимир Ковальчук також взяли участь у тренінгу, як експерти щодо теми «Організація надання правової допомоги особам, які отримали відмову у встановленні статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми».

Тренінг провели голова Всеукраїнської коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми Марина Пасєчник та голова Закарпатської громадської жіночої організації «Веста» Сабадош Інна.

На зустрічі Михайло Євчук розповів про роботу центрів безоплатної вторинної правової допомоги та види правової допомоги, які  можуть отримати особи постраждалі від торгівлі людьми. Він розказав яка саме категорія людей може отримати безоплатну первинну та вторинну правову допомогу. Учасники тренінгу мали можливість поставити питання директору Регіонального центру, які виникали в роботі з особами, які постраждали від торгівлі людьми.

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Ковальчук повідомив присутніх про початок 12-го конкурсу відбору адвокатів, які можуть працювати в системі безоплатної вторинної правової допомоги.

Посадовим особам, що були присутні на тренінгу була дуже цікава та актуальна інформація, яку вони отримали від керівництва системи безоплатної правової допомоги на Прикарпатті, адже в подальшому фахівці зможуть не тільки використовувати ці знання, але й тісно співпрацювати з системою безоплатної вторинної правової допомоги.