назад
26.07.19

Кожна 12-та правова консультація надається через дистанційні та мобільні пункти доступу

24.07 d6Понад 43,3 тис. українців отримали правову допомогу через мережу дистанційних пунктів доступу та в рамках виїздів мобільних консультаційних пунктів у І півріччі цього року. Усього за цей час до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги надійшло понад 312,5 тис. звернень.

«Із загальної кількості громадян, які звернулися протягом 6 місяців цього  року за правовою допомогою, 12% відвідали дистанційні точки доступу або отримали правову консультацію під час виїздів мобільних консультаційних пунктів», – зазначила заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олена Сінчук.

24.07 d8

Співвідношення кількості зареєстрованих звернень громадян до центрів з надання БВПД у І півріччі 2019 року до кількості осіб, яким була надана правова допомога в рамках роботи дистанційних пунктів доступу та виїздів мобільних консультаційних пунктів

У І півріччі 2019 року працівники місцевих центрів з надання БВПД здійснили понад 4,1 тис. виїздів у форматі мобільних консультаційних пунктів. З них понад 540 – за місцем фактичного проживання або перебування осіб з метою надання їм адресної правової допомоги. Під час виїздів мобільних консультаційних пунктів понад 16,6 тис. осіб отримали роз’яснення та консультації з правових питань.

Найчастіше до клієнтів виїжджали фахівці місцевих центрів з надання БВПД у Тернопільській, Сумській, Київській, Харківській та Львівській областях.

24.07 d7

Кількість виїздів мобільних консультаційних пунктів (виїзних прийомів громадян) у І півріччі 2019 року

Найчастіше мобільні консультаційні пункти виїжджали до невеликих населених пунктів, які знаходяться на значній відстані від місцевих центрів з надання БВПД або бюро правової допомоги. Адресна правова допомога одиноким людям, особам похилого віку, з обмеженими фізичними можливостями надавалася за місцем їх проживання чи перебування.

Інформаційно-аналітична довідка щодо утворення та розвитку мережі дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги та здійснення виїздів мобільних консультаційних пунктів (за І півріччя 2019 року)


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube