назад

Круглий стіл на тему «Партнерство Стрийського МЦ із громадськими організаціями та засобами масової інформації – шлях до підвищення рівня правової обізнаності населення»

table20 серпня 2015 року у місті Стрий, за участі в.о. директора Регіонального центру з надання безоплтаної вторинної правової допомоги у Львівській області Наталії Мелян та директора Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Стрийський МЦ) Марії Николаїшин відбувся круглий стіл на тему: « Партнерство Стрийського МЦ із громадськими організаціями та засобами масової інформації – шлях до підвищення рівня правової обізнаності населення » за результатами проведення якого було підписано договори про співпрацю Стрийського МЦ із громадськими організаціями та ЗМІ.

Державна установа, яка нещодавно розпочала свою роботу, сприяє забезпеченню конституційного права громадян на правову допомогу, зокрема, здійснюючи представництво інтересів осіб визначених категорій в судах, та інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складання документів процесуального характеру, та ін.

З метою забезпечення отримання безоплатної правової допомоги не лише вторинної, але й первинної, підписано договір про співпрацю.
Зокрема, громадські організації також надають первинну правову допомогу.

Договір про співпрацю підписали: лідери громадських організацій «Майдан Стрийщини», «Наше Пправо», «Асоціація журналістів Стрийщини «Дім незалежності», «Правовий центр «Феміда»«Спілка солдатських матерів і дружин Стрийщини», Стрийська територіальна організація глухих Львівської ООУТОГ.

На заході також підписано і договір про співпрацю із газетою народний часопис Львівщини “Право на правду”.
Співпраця із ЗМІ стане шляхом до підвищення рівня правової обінаності громадян та сприятиме забезпеченню конституаційного права громадян на правову допомогу – про це розповіла присутнім директорм МЦ Марія Николаїшин.

На необхідності активізації громадських органнізацій та ЗМІ якзапоруці ефективного захисту прав громадян наголосила ОКсана Дащаківська – керівник Західноукраїнського представництва Міжнародного фонду “Відродження” 

Також у Стрию відбулась інформаційна сесія «Партнерство центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокатів» – читати