назад

круглий стіл на тему: «Практична співпраця між адвокатурою і державою заради якості правової допомоги»

12001003 125039687850461 2015385819696984575 oУ п’ятницю, 18 вересня, в Івано-Франківську відбувся круглий стіл на тему: «Практична співпраця між адвокатурою і державою заради якості правової допомоги» за участю голови ГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторії Мітько та начальника відділу забезпечення доступу до правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги Олени Сінчук, керівника відокремленого підрозділу ГО в Івано-Франківській області, члена Ради адвокатів Івано-Франківської області Людмили Желізняк, адвокатів-практиків Івано-Франківської області, секретаря ради адвокатів області, адвоката Ігора Тиніва, директора Регіонального Центру з надання БВПД в області Михайла Євчука.

 

1

З вітальним слово перед учасниками круглого столу виступили Михайло Євчук та Людмила Желізняк які зазначили про необхідність налагодження ефективної співпраці між Радою адвокатів Івано-Франківської області та системою безоплатної вторинної правової допомоги.

У ході проведення заходу були обговорені питання щодо проведення інформаційної кампанії з метою залучення адвокатів до роботи в системі БВПД та проведення восьмого конкурсу адвокатів які залучаються до надання БВПД, організований Міністерством юстиції України.

2

Також обговорювалися проблемні питання що виникають в адвокатів під час надання безоплатної вторинної правової допомоги в кримінальних провадженнях, надання правової допомоги засудженим особам. Зокрема з цього питання висловила свою думку начальник відділу організації надання БВПД Оксана Міськів. Учасники круглого столу розглянули питання дотримання адвокатами системи БВПД правил адвокатської етики при наданні правової допомоги та доцільність Стандартів якості надання БВПД в цивільних та адміністративних справах. Про важливість розроблення стандартів якості надання БВПД в цивільних та адміністративних справах з посиланням на європейські стандарти якості правової допомоги виступила начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Оксана Осудар.

3

Обговорюючи питання надання БВПД малозахищеним верствам населення представники громадських правозахисних організацій звернули увагу на необхідність розширення категорій осіб, які б мали право на отримання адвокатських послуг за рахунок держави.

4

По завершенню дискусії учасники круглого столу дійшли до спільної думки що одним з важливих завдань є об’єднання зусиль сторін задля надання та покращення якісної правової допомоги вразливим групам населення, учасникам АТО та членам їх сімей. Варто зазначити, що даний захід широко висвітили місцеві телерадіокомпанії, інтернет-видання та соцмережі.