назад

Круглий стіл на тему: “Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати”

121.09.2015року Коломийським МЦ з надання БВПД в Снятинському районі в приміщенні Снятинської районної ради проведено “круглий стіл” на тему: “Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати “. На захід були запрошені представники органів місцевого самоврядування, голови та секретарі сільських та селищних рад, керівники громадських організацій та органів виконавчої влади, які надають правові послуги громадянам, юристи міської, районної ради та райдержадміністрації.

 

З вступним словом до учасників заходу звернувся керівник Коломийського місцевого центру з надання БВПД Василь Дутчак, який висвітлив завдання що стоять перед місцевими центрами та принципи співпраці. В обговоренні питань, які виникали під час дискусії, активно залучилися представники громадських організацій “ТОЛОКА” (смт.Заболотів – Стефюк Олександр Васильович), “Демократичне Покуття” (м.Снятин-Бордун Сергій Богданович), юристи міської та районної ради, представники Управління праці та соціального захисту населення, голови сільських рад ( Красноставська с/р, Задубрівська с/р, Джурівська с/р). Прийнято спільне рішення про алгоритм єдиного графіку прийому громадян по надання безоплатної вторинної правової допомоги та шляхів покращення надання юридичної консультації кваліфікованими фахівцями.

2

3

Органам місцевого самоврядування запропоновано долучатися до створення спеціалізованих установ з надання безоплатної первинної допомоги. Методичне та консультативне супроводження в створенні таких установ надасть Коломийський місцевий центр з надання БВПД.

4

Також, проведені робочі зустрічі з адвокатами Снятинського району , які не залучені до безоплатної вторинної правової допомоги. В ході яких обговорювалися питання восьмого конкурсу з відбору адвокатів, та переваги роботи в системі надання безоплатної правової допомоги.

5

6