назад
22.09.15

Підзахисного адвоката на Київщині виправдали за кількома епізодами справи

Леся ТетераАдвокат, яка співпрацює із Регіональним центром з надання БВПД у Київській області, домоглась для свого підзахисного виправдувального вироку за кількома епізодами справи про вчинення тяжкого злочину та злочину середньої тяжкості –  ч. 2 ст. 307 КК (за відсутністю складу злочину) та ч. 1 ст. 315, ч. 1 ст. 317 КК України (за відсутністю події злочину).

Адвокат Леся Тетера за дорученням центру № 1200 від 05.08.2014 року здійснювала захист в кримінальному провадженні №1кп/361/14/2014 особи, обвинуваченої у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст.307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів, вчинене повторно – тяжкий злочин, караються позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна); ч. 1 ст. 315 КК України (схиляння певної особи до вживання наркотичних засобів) – злочин середньої тяжкості, карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років; ч. 1 ст. 317 КК України (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою) – злочин середньої тяжкості, карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років, ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, вчинене повторно) – злочин середньої тяжкості, карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Досудовим розслідуванням нібито було встановлено, що підзахисний незаконно придбав, зберігав та перевозив наркотичні речовини, повторно, без мети збуту. Допитаний в судовому засіданні підзахисний вину свою заперечував, винуватим себе не визнавав. Показав, що у день, який вказаний у обвинуваченні, його співмешканка попросила відвести її на вул. Хрещатик, щоб забрати у знайомого 300 доларів США боргу. Обвинувачений доставив її за вказаною адресою та чекав її в машині, коли вона повернулась, підбігли люди в цивільному, витягли його з машини, яку він арендував для використання в якості таксі, та доставили в райвідділ міліції, де за його словами, до нього застосовували фізичний вплив та засунули пакет із наркотичною речовиною йому в шкарпетку.

Пізніше, тої самої ночі працівники міліції привезли його та співмешканку до їх місця проживання, де працівники міліції утримували його на дивані в своїй кімнаті. Він не бачив як відкривали, та що і ким вилучалось з його сейфа. У результаті незаконних дій працівників міліції з сейфа зникли гроші в сумі 6454 грн., 200 євро та документи. Він пояснив, що от уже  майже 3 роки намагається довести свою невинуватість та фальсифікацію усіх доказів працівниками міліції, які діяли в змові з його співмешканкою. Але, підзахисний є особою, яка раніше була судимою за скоєння злочинів, передбачених ст.ст. 315, 317 КК України, тому його твердження про його непричетність до злочинів, пов’язаних з наркотичними засобами, спростованим не бралося до уваги. Щодо працівників міліції прокуратура здійснила перевірку, після якої помічник прокурора виніс постанову про відмову у відкритті кримінального провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. Суд вирішив виправдати особу у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (за відсутністю складу злочину) та ч. 1 ст. 315, ч. 1 ст. 317 КК України (за відсутністю події злочину), а визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки 7 місяців та 12 днів.

Вирок Броварського міського суду від 20.10.2014 року.

ДжерелоІнформаційний дайджест системи БПД №8

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter