назад

Круглий стіл на тему «Забезпечення рівного доступу до правосуддя малозабезпеченим категоріям громадян»

7serp

7 серпня 2015 року о 14.00 год. у Сарненській райдержадміністрації під головуванням в.о. директора Сарненського МЦ з НБВПД Миколи Павлюка відбувся круглий стіл на тему «Забезпечення рівного доступу до правосуддя малозабезпеченим категоріям громадян», участь у якому взяли начальник Управління праці та соціального захисту населення Сарненської райдержадміністрації Дриганець Наталія, в. о. директора Сарненського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Наумець, начальник юридичного відділу Управління пенсійного фонду України в Сарненському районі Юлія Кулінка.

 Керівник Центру окреслив основні напрямки діяльності центру, проблемні питання в сфері реалізації малозабезпеченими громадянами права на судовий захист та взаємодія учасників круглого столу для пошуку шляхів їх вирішення. Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Сергій Кривко зазначив які саме категорії осіб підпадають під дію п.1 ч.1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та перелік документів, які необхідно подати для підтвердження свого статусу.

Учасниками круглого столу обговорено проблемні питання в сфері реалізації малозабезпеченими громадянами права на судовий захист, налагоджено партнерські відносини щодо надання безоплатної правової допомоги, а також сформовано рекомендації щодо механізму подальшої співпраці усіх учасників з метою захисту індивідуальних прав малозабезпечених осіб.

 {gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/7serp{/gallery}