назад

До Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги звернулася громадянка міста. Вислухавши її життєву історію, фахівці вкотре переконалися в істинності мудрого прислів’я: життя прожити – не поле перейти. Колись молоде подружжя мріяло про дітей, а сьогодні батько відмовляє в допомозі (навіть в проживанні) єдиного вже дорослого сина. Син навчається. Матері, яка є інвалідом,  важко в сьогоднішніх умовах самотужки утримувати господарство в селі, а про матеріальну допомогу сину – годі й говорити. Боляче жінці усвідомлювати, що колись жадана дитина стала батьку зовсім не потрібна.  І не може мати зрозуміти, як можна виганяти з хати єдину дитину, забороняти їй користуватися світлом та газом.

Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко пояснив жінці її права та права сина. Відповідно до Закону України «Про правову безоплатну допомогу» вона має право на послуги адвоката, який представлятиме її інтереси в суді. Фахівці місцевого центру  прийняли рішення про надання безоплатної вторинної допомоги жінці та  виписали доручення адвокату. Через кілька днів громадянка знову завітала до центру. Цього разу вона почувалася більш упевненою та усміхненою. «Я не думала, що можна вирішити мої проблеми. Відчай не покидав мене. Я не знала, як жити далі, як учити сина. Ви подарували мені надію». 

 

Цього разу головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Анна Лобовньова  виписала доручення адвокату, який представлятиме інтереси громадянки у суді. Жінка ще помітно хвилювалася. Але  все ж вогник надії в її очах світився.