назад
14.11.14

Круглий стіл «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги» проведено у Черкасах

01 313 листопада у конференц-залі Черкаського центру БВПД відбувся регіональний круглий стіл на тему «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги».  

В обговоренні питань порядку денного взяли участь представники Черкаського центру БВПД, регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради  України з прав людини в Черкаській області Володимир Батчаєв, голова Придніпровського районного суду м.Черкаси Андрій Смоляр та інші представники суддівського корпусу, заступник начальника СУ УМВС України в Черкаській області Олександр Мельниченко, представники прокуратури та Головного управління юстиції, Управління Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області, члени кваліфікаційної палати КДКА Черкаської області, а також адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. На заході були присутні представники ЗМІ.

Презентував програму «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги» та  ознайомив учасників круглого столу зі Стандартами якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі заступник директора Черкаського центру БВПД Федір Панченко.

Під час дискусії учасники круглого столу обговорили питання якості безоплатної правової допомоги та реалізації права громадян на таку допомогу; співпраці з судами і правоохоронними органами, органами адвокатського самоврядування у регіоні; правових підстав застосування до підозрюваної особи міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою; доступу до клієнтів безоплатної правової допомоги в місцях обмеження волі; провадження досудового розслідування стосовно осіб, які вчинили злочин під час відбуття покарання тощо. Не залишено поза увагою питання практики надання правової допомоги у інших країнах світу та перспектив розвитку системи БВПД. Також учасники обговорили останні законодавчі зміни, що стосуються надання безоплатної правової допомоги та окреслили перспективи подальшої співпраці.

Круглий стіл організовано Координаційним центром у співпраці із Черкаським центром БВПД, Міжнародним фондом «Відродження», Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права та Українською фундацією правової допомоги.

Мета проведення круглих столів за визначеною тематикою у всіх регіонах – обговорення актуальних питань, які стосуються реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу; загальнонаціональної практики забезпечення якості надання БВПД та результатів відповідної роботи регіональних центрів БВПД, що тривала впродовж червня – жовтня нинішнього року; а відтак, у перспективі – забезпечення якості та доступності такої допомоги усім, хто її потребує, зокрема, через співпрацю з органами адвокатського самоврядування, правоохоронними органами, суддівським корпусом.

Переглянути програму та список учасників.

01 1
 
01 2
 
01 4
 
01 5
Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах: