назад

IMG 2884

30 червня 2015 р. о 10.00 год. в Кременецькій районній державній адміністрації, в кабінеті голови Сімчука Сергія Ростиславовича відбувся круглий стіл з приводу відкриття Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На засідання круглого столу були запрошені керівники правоохоронних органів, представники органів місцевого самоврядування району, керівники Кременецького та Шумського районних управлінь юстиції, керівники державних установ району, адвокати, що працюють в системі БПД.

Із вступним слово до присутніх звернувся голова Кременецької районної державної адміністрації Сімчук Сергій Ростиславович, який відмітив, що  новоутворений центр може розраховувати на допомогу від органів державної влади та запропонував через місяць провести аналогічний круглий стіл, на який підготувати інформацію щодо кількості осіб, які звернулися, як до центру, так і до органів місцевого самоврядування, державних установ району щодо надання первинної правової допомоги, які найбільш болючіші проблеми турбують громадян.  Провести свого роду моніторинг, щодо якості наданої допомоги.

IMG 2886Вербицька Валентина Ришардівна  – в.о. директора Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги,  розповіла про правові підстави діяльності центру, його цілі та завдання, а також про співпрацю по питанню надання первинної правової допомоги. Відкритий у м. Кременці центр знаходиться за адресою вул. Шевченка, 59А. Звернутися до центру за допомогою зможуть  мешканці не лише районного центру, а й Збаразького, Лановевецького, Шумського районів області , які обслуговує цей місцевий центр.  Особа, яка потребує представництва своїх інтересів у суді, та немає достатніх фінансових можливостей для здійснення цього представництва, матиме змогу звернутися до центру та отримати допомогу кваліфікованого захисника – адвоката – який  надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта. Послуги адвоката оплачує держава.

«Лише завдяки нашій спільній праці ми отримаємо позитивний результат, а основне, люди повинні відчути, що держава в обличчі усіх нас дбає про них, вирішує їхні життєві проблеми у правовий спосіб».

Адвокат Корф Петро Казимирович, який залучений до надання БВПД відзначив, що директор Регіонального центру Хондогій Ірина Вячеславівна створила належні умови для організації роботи та оплати праці адвокатів. Заборгованості по оплаті згідно поданих актів немає.

IMG 2893Білосевич Галина Степанівна, голова Кременецького районного суду відмітила актуальність створення центрів на сьогоднішній день.

Маринюк Олександр Сергійович,  начальник управління Пенсійного фонду України в Кременецькому районі висловив побажання розробити пам’ятки  для відвідувачів для розміщення на інформаційних стендах, а також звернув увагу на необхідність сплати судового збору.

За підсумками круглого столу Валентина Вербицька запевнила, що центр буде активно налагоджувати ефективний  діалог  між центром та органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, спеціалізованими комунальними установами тощо. Для цього центр буде налагоджувати мережеву співпрацю із усіма організаціями, які надають допомогу людям щодо захисту їхніх прав.